NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ

اولین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد پس از اصلاح اساسنامه‌ی آن در حالی امروز پشت درهای بسته برگزار شد که بر خلاف تکلیف شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزیر علوم برای تعیین رئیس جدید دانشگاه آزاد، روند این جلسه طولانی به‌نحوی پیش رفت که این اتفاق نیفتاد تا برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر "شام آخر جاسبی" و پایان حدود سه دهه مدیریت وی بر این دانشگاه کماکان نادرست از آب در بیاید.

به گزارش رجانیوز، جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد در محل دفتر هیئت امنای این دانشگاه در خیابان نیاوران تهران با حضور هر 10 عضو از ساعت 16 روز چهارشنبه آغاز شد.

اکبر هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی، حمید میرزاده (سه عضو هیئت مؤسس) کامران دانشجو (وزیر علوم، مرضیه وحید دستجردی (وزیر بهداشت)، حجت الاسلام محمد محمدیان (رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها)، فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی، فریدون عزیزی (سه عضو هیئت علمی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی) و عبدالله جاسبی (رئیس فعلی دانشگاه آزاد) به عنوان اعضای هیئت امنا در این جلسه حضور داشتند و محمد رضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به‌عنوان ناظر این شورای در نشست حضور یافت.

به گفته یک مقام آگاه، بخش اول این جلسه تا قبل از نماز مغرب و عشا بیشتر به بررسی سوابق نحوه اداره دانشگاه آزاد اختصاص یافت که بحث به نقاط چالشی کشیده شد.

پس از اقامه نماز، اعضای هیئت امنا بار دیگر تشکیل جلسه دادند تا در مورد دستور اصلی جلسه یعنی تعیین رئیس جدید دانشگاه آزاد نظرخواهی شود اما به‌طور محسوسی تیم فعلی مدیریتی دانشگاه آزاد بر وارد نشدن به بررسی گزینه‌ها در این جلسه و نرفتن سراغ موضوع اصلی اصرار داشت و در این زمینه، حتی یک دستور کار فرعی با عنوان "تعیین رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد" نیز مطرح شد.

در این بخش از جلسه، حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی و دکتر عزیزی از سوی اعضا برای نامزدی ریاست هیئت امنا پیشنهاد شدند که با انصراف عزیزی، هاشمی به‌عنوان تنها گزینه برای این پست کاندیدا شود و از میان 10 عضو حاضر در جلسه با شش رأی به‌عنوان رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد انتخاب شد.

در این رأی‌گیری جاسبی رئیس فعلی دانشگاه آزاد نیز مشارکت کرد، چرا که برخی از اعضا اعتقاد داشتند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر لغو حق رأی رئیس این دانشگاه در هیئت امنا، فقط مربوط به موردی است که این هیئت قصد انتخاب رئیس دانشگاه را دارد. (اینجا)

در این جلسه هاشمی رفسنجانی نظر برخی از اعضا را در مورد ویژگی‌های رئیس دانشگاه آزاد پرسید اما پس از اینکه محرز شد که ترکیب رأی جلسه به نفع ابقای جاسبی یا انتخاب گزینه‌ای مانند حمید میرزاده نیست، وی با اظهار ناراحتی تصریح کرد که در این جلسه نباید رئیس دانشگاه آزاد را تعیین کنیم.

این برخورد هاشمی با دستور کار اصلی جلسه، با واکنش حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان مواجه شد اما در اثر اصرار حجت‌الاسلام هاشمی، آقای محمدیان نیز به جهت حفظ احترام وی، با به تعویق افتادن تعیین رئیس جدید دانشگاه آزاد تا جلسه‌ی بعدی هیئت امنا موافقت کرد.

مقرر شد که جلسه بعدی دانشگاه آزاد برای تعیین رئیس جدید، سه هفته دیگر برگزار شد و بر این اساس، اظهارنظر جاسبی در جمع خبرنگاران پس از پایان جلسه مبنی بر اینکه زمان دقیق تشکل جلسه بعدی مشخص نیست، برخلاف جمع‌بندی جلسه و نظر اکثریت اعضا بود.

برخی از اعضای همسو با تیم فعلی مدیریت دانشگاه آزاد در حین جلسه پیشنهادهایی مانند لزوم ارائه رزومه گزینه‌های ریاست و بررسی آن‌ها را مطرح کردند که با توجه به مشخص و محدود بودن گزینه‌ها و آشنایی با سوابق علمی و اجرایی این افراد، این پیشنهاد از سوی برخی از اعضای دیگر به "بهانه‌جویی برای گذشت زمان" تعبیر شد.

یکی از نکات قابل توجه این جلسه نیز همسویی یکی از سه نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت امنای دانشگاه آزاد با نظرات طیف آقای هاشمی بود، به‌طوری که این طیف با اطمینان از در اختیار داشتن رأی وی در زمان رأی‌گیری برای انتخاب رئیس دانشگاه، امیدوار هستند که ظرف روزهای آینده با جلب نظر یکی دیگر از اعضا بتوانند با کسب پنج رأی از 9 رأی، بار دیگر گزینه مورد نظر خود را در کرسی ریاست دانشگاه آزاد بنشانند؛ سناریویی که رجانیوز دو روز پیش نیز در مورد آن هشدار داده بود. (اینجا)

یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور از ابتدای دولت نهم، اصلاح روند مدیریتی دانشگاه آزاد بود که در چند مرحله نسبت به این کار اقدام شد و در نهایت به‌دلیل برخی تهدیدها در سال 87، این روند اصلاح، موقتاً متوقف شد. اما از سال 88، شورای عالی انقلاب فرهنگی مجدداً‌ اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد را در دستور کار قرار داد و در بهار 89، اساسنامه جدید را نهایی و تصویب کرد.

در این میان، تیم مدیریتی دانشگاه آزاد نیز برای از دست ندادن این پایگاه مهم خود که عملاً برای هاشمی و نزدیکانش تبدیل به یک حزب بزرگ و سیاسی با کارکردهای متنوع شده بود، حتی اقدام به ارائه طرح وقف دانشگاه آزاد کرد و در روزهای پایانی تیر ماه 89 که بعداً برخی از نمایندگان از آن به‌عنوان "یکشنبه سیاه مجلس" و یکی از منفی‌ترین نقاط کارنامه مجلس هشتم یاد کردند، ظرف کمتر از چند ساعت به وقف اموال این دانشگاه که بالغ بر 250 هزار میلیارد تومان بود، رأی داده شد تا در نتیجه این طرح، اختیار از شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ورود و اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد سلب شود.

به‌دنبال تصویب این طرح، تجمع دانشجویی مقابل مجلس برگزار شد و تعدادی از نمایندگان مجلس نیز از این مصوبه به‌شدت انتقاد کردند. رهبر معظم انقلاب نیز یک هیئت فقهی و حقوقی را به سرپرستی رئیس قوه قضائیه مأمور بررسی وقف دانشگاه آزاد کردند. این هیئت فقهی- حقوقی پس از چند ماه بررسی اعلام کرد که وقف این دانشگاه از لحاظ شرعی و قانونی اشکال دارد و رهبر معظم انقلاب نیز این رأی را ابلاغ فرمودند تا پرونده وقف 250 هزار میلیارد تومانی دانشگاه آزاد بسته شود.

در عین حال، مقام معظم رهبری دستور اصلاح مواد 5 و 10 اساسنامه‌ای را هم که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده بود، صادر کردند تا اصلاح اساسنامه در مسیر اصولی خود به پیش برود.

سرانجام در بهار سال جاری، اساسنامه دانشگاه آزاد نهایی و اعضای هیئت امنای این دانشگاه نیز در شهریور ماه با معرفی و ابلاغ سه نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت امنای دانشگاه آزاد قطعی شدند تا دیگر بهانه‌ای برای اصلاح و تغییر مدیریت فعلی این دانشگاه وجود نداشته باشد.


[ شنبه 90/10/3 ] [ 9:6 صبح ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 16513
بازدید دیروز: 45846
کل بازدیدها: 5168650